ابحث عن الوصفات الشهية

الأحد، ١٧ مايو ٢٠٠٩

الكفتة المصرية بالرز

المقادير :

1/2 كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس

الطريقة :

نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف
وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة بعد فرم اللحمة جيدا
وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة
سيتم اضافة البصل المفروم اللى باقى المكونات مع اضافة البهرات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون )) للبيت المصرى حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المقدار كله وتشكيله الى اصابع ثم الى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقشر ثوم ونضع علية بعض الزيت ونحمر الثوم عادى فى الزيت ثم نضع صلصلة الطماطم علية
وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون ساخنة و بالهنا والشفا للجميع

0 comments:

إرسال تعليق