ابحث عن الوصفات الشهية

السبت، ٣٠ يناير ٢٠١٠

سمــك فيـلـيه بالبـرتـقال


المكونات :

كيلو سمك فيليه بياض أو بلطى أو سابا
عدد 2 برتقاله + قشرهم ويكون مبشور
عدد 3 ليــمونه للتتبيل
معلقتين شبت مفروممعلقه ثوم مفروممعلقه كمون
فلفل أبيض قرفه
ملح
طماطم وفلفل ألوان للتزيين

طريقة التحضير :

- يغسل السمك جيدا ويقطع قطع متوسطه.
- أحضرى صينيه وضعى عليها ورقه فويل كبيرة.
- ثم إدهنى الفويل بمعلقه زبده أو زيت حسب الرغبه، وضعى عليها قطع السمك المتبل من قبلها بساعتين فى (الكمون +الليمون + الملح + القرفه + الفلفل الأبيض)
- رتبى قطع السمك فى الصينيه وحطى عليها بشر البرتقال + نصف كوب عصير البرتقال
- ثم ضعى عليها شرائح الليمون +الطماطم + فلفل الألوان.
- وفى النهايه ضعى معلقه زبده او زيت ذرة على وش الصينيه وحطيها فى الفرن لمده نصف ساعه..
- طلعيها من الفرن وقدميها فى طبق التقديم ورشى عليها الشبت المفروم+ وإعملى جنبها بطاطس مقليه وسلطه بابا غنوج أو سلطه خضراء


0 comments:

إرسال تعليق